Gătitul noilor rețete Lay’s: Provocarea de la muzeu

Vă povesteam în urmă cu două săptămâni că avea să merg la Târgu-Secuiesc să fotografiez confruntarea a doua echipe de bloggeri în ghicirea noilor rețete Lay’s și gătirea lor. Ba chiar a trei rețete simultan. Câte una pentru fiecare pungă nouă de chipsuri.

Totul a început vineri seara când am ajuns în Târgu-Secuiesc. La ieșirea din oraș, în spre Cernat, se află una dintre fermele în care se fac cartofii Lay’s. M&P Agro, ferma pe care am tot plantat și recoltat pe durata ultimilor ani, este cea care ne-a fost gazdă și de această dată. Asta până s-ajungem la muzeu. Dar vă povestesc imediat.

Domnul Peter și familia sa – oamenii „M&P Agro” – ne-au făcut și de această dată să ne simțim ca acasă. Parcă altfel se întâmplă totul când vezi cum zâmbesc sincer ochii gazdelor tale. Oriunde ai merge.

Dar să revenim. Seara de vineri i-a provocat pe bloggerii din cele două echipe să ghicească numele noilor rețete Lay’s. Fiecare a venit cu câte trei propuneri, le-a scris pe niște bilețele, iar apoi le-a pus într-o urnă. Pasul următor a fost ca fiecare echip să-și stabilească trei rețete care trebuiau să se apropie de gustul noilor chipsuri și care urmau să fie gătite a doua zi.

În echipa lui Cabral sunt Andreea IbackaMădălinAndrei CrivățAndi Carlan și Andreea StanEchipa lui Puya este formată din Cristi BorodAlina și RăzvanIsabela Dobrin și Andrei Cismaru.

fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-1_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-16_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-20_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-22_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-37_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-39_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-42_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-44_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-46_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-50_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-67_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-69_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-75_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-85_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-87_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-88_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-92_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-94_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-96_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-98_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-106_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-115_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-118_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-123_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-127_resize
fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-138_resize

Totuși, ca să ai cum să gătește niște cartofi în orice rețetă, trebuie ca întâi să îi ai. Iar noi ne-am dus să-i recoltăm chiar de pe parcelă. Așa am văzut dimineață preț de 2 ore cum se recoltează cartofii și am contribuit, bineînțeles, care cum am putut mai bine la acest proces.

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-1_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-4_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-6_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-8_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-11_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-13_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-18_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-19_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-22_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-25_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-26_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-35_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-44_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-46_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-51_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-54_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-62_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-66_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-70_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-76_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-85_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-91_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-97_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-99_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-103_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-105_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-107_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-110_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-120_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-127_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-131_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-142_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-146_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-151_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-159_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-164_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-172_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-178_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-179_resize

Și pentru că mașinile pe care le vedeți în poze n-au existat din totdeauna, cele două echipe s-au întrecut și la cules normal, cu mâna, cartofii. A fost tare amuzantă provocarea. Așa cum puteți vedea în fotografii.

Totul s-a mutat apoi la muzeu, așa cum vă spuneam. La Muzeul Haszmann Pal. E ca un fel de muzeu al satului, doar că axat și pe vechile mașini de la începutul secolului trecut. Am văzut un tractor vechi din 1910 parcă, iar oamenii de la muzeu ne spuneau că-l și pornesc din când în când și merg cu el prin curtea muzeului. Și are aproape 100 de ani.

Așadar sesiunea de gătit care a urmat s-a desfășurat într-un loc minunat. Și ca totul să fie la nivel înalt și în ajutorul bloggerilor, stațiile în care s-au gătit au fost de ultimă generație, grație Electrolux. Parcă ești și mai motivat când vezi o asemenea bucătărie, ca de chef.

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-185_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-190_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-192_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-203_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-216_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-219_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-220_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-225_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-232_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-235_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-237_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-238_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-242_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-244_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-248_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-250_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-254_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-268_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-272_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-276_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-278_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-280_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-283_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-287_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-290_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-291_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-292_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-298_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-299_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-304_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-307_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-311_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-314_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-323_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-325_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-326_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-332_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-335_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-341_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-353_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-355_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-361_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-367_resize

A urmat apoi ca fiecare echipă să se organizeze și preț de două ore să gătească trei rețete. Fiecare dintre ele trebuia să se apropie cât mai mult de gustul noilor chipsuri Lay’s.

Vă zic sincer că-mi era tare poftă de ce găteau în timp ce fotografiam fiecare moment. M-am bucurat la final să gust din preparatele lor. Au fost dovada c-au gătit cu mult spor și mare drag. Tare gustoase au mai fost!

Vă invit să priviți în fotografii tot ce s-a întâmplat în cele două ore. Pe durata evenimentului Bogdan Nicolai a fost cel care a avut grijă să mențină atmosfera, dar și cel care a obținut impresiile la rece de la fiecare echipă.

Repede a trecut prima jumătate de zi. După ce-a terminat de gătit, fiecare echipă a aranjat frumos preparatele – a făcut „plating” – și a invitat juriul să le guste. Eram ca-ntr-un show culinar. Probabil așa au zis și cei din juriu. Că le-au cam surâs fețele când au gustat din preparate.

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-368_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-372_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-376_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-379_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-384_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-388_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-391_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-396_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-400_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-403_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-406_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-407_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-412_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-421_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-424_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-428_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-430_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-431_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-433_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-437_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-450_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-457_resize
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-467_resize

Situația a făcut ca proba să se încheie la egalitate. Fiecare echipa s-a apropiat de câte o rețetă, motiv pentru care totul rămâne la 1-1. Iar câștigați am fost cu toții.

În continuare dacă aveți idei despre numele noilor rețete vă invit să-mi spuneți în comentarii. Poate reușim împreună să ne apropiem de una dintre cele trei. Până data viitoare, când urmează o surpriză, fiți pe fază! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *