Vă salut din ultima zi a Festivalului De Bun Gust din Sibiu, eveniment culinar aflat la cea de-a doua ediție. Așa cum spuneam și în cadrul fotoreportajului de ieri, fotografiez în acest weekend festivalul alături de Staropramen, partener principal al evenimentului.
Aveam de gând să încep a patra zi cu o plimbare până la Muzeul Satului, Astra. Vremea de dimineață n-a ținut cu mine, motiv pentru care mi-am schimbat planurile și am venit direct în Piața Mare unde lumea începe deja să se strângă. Partea frumoasă-i că acum a ieșit soarele și s-a înseninat, semn că o să urmeze o zi frumoasă, așa cum a fost ieri.
Astăzi va găti pe scena din Piața Mare Horia Vârlan, iar spre seară va reveni Antonio Passarelli care ieri a făcut un show pe cinste. Sunt convins că și astăzi o să avem parte de mâncăruri delicioase preparate ca la carte. Aștept cu drag să fotografiez show-urile culinare de pe scenă (vor fi astăzi demonstrații din bucătăria spaniolă și libaneză). Dar până atunci haideți să vedem ce se întâmplă acum în centrul Sibiului.
Veniți la masă? 🙂
–
Salutare din nou! Am revenit cu următorul set de gătit. În această după-masă în Piața Mare din Sibiu a gătit Horia Vârlan. Sigur îl știți de la emisiunea Cireașa de pe tort de pe Prima TV. Alături de Antonio Passarelli și de ajutoare din public Horia a gătit un desert delicios bazat pe cafea și frișcă și o salată ușoară de vară.
Urmează ca în următoarea oră să mai pregătească un fel de mâncare. Sau două chiar. Dar voi reveni cu fotografii. Între timp, chiar după ce au terminat de gătit a început un concurs în care oameni din public au fost nevoiți să ghicească ingredientele din vreo 18 puse la dispoziție. A câștigat o doamnă care a venit tocmai din Cernavodă ca să fie prezentă la festival. Priviți fotografiile! Aveți grijă dacă sunteți pofticioși.
–
Cea de-a patra zi – și ultima – a Festivalului De Bun Gust s-a încheiat cu o serie de concerte, un concurs și un show culinar. Concursul Staropramen a adus în fața participanților porții de gulyas, ei fiind nevoiți să ghicească toate ingredientele care au fost puse în prepararea acestuia. O doamnă a câștigat un bax de bere după ce a ghicit aproape 10 ingrediente puse în acel gulyas care, din spusele lor, a fost delicios.
Festivalul s-a încheiat, așa cum vedeți și mai sus, cu o ploaie zdravănă, dar care a ținut totuși oamenii sub corturile amenajate în Piața Mare. Ba chiar și în fața scenei, sub umbrele. Mi-a plăcut Festivalul. Mi-ar fi plăcut să fi fost și mai multe preparate din fiecare bucătărie, eventual să fie schimbat meniul în fiecare zi, deși probabil că ar fi fost dificil. Dar chiar și așa a fost o experiență culinară cum se cuvine. Așa simt. 🙂
Să ne revedem și la anul la a treia ediție #DeBunGust! 🙂