Cetatea Neamţului, istorie şi onoare

Cetatea Neamţului este o cetate medievală din nordul judeţului Neamt ridicată în secolul al 14-lea în timpul domnitorului Petru I al Moldovei.

În ciuda evenimentelor ce s-au petrecut în cadrul acestei cetăţi construcţia este într-o stare foarte bună (şi datorită restaurării) fiind unul dintre obiectivele turistice ale României care pot lăsă fără cuvinte orice privitor.

Cetatea Neamţului este situată în oraşul Târgu-Neamţ pe un deal într-un loc inaccesibil duşmanilor în perioada în care aceasta a servit drept loc de retragere a domnitorilor.

Încă din momentul în care se văd primele elemente ale cetăţii aceasta se impune prin măreţia şi arhitectura sa, aducându-te imediat în vremurile de demult apuse.

Apropriindu-te tot mai mult de cetate şi de zidurile imense un se naşte sentiment puternic de o oarecare supremaţie asupra tuturor lucrurilor ce te înconjoară.

În clipele în care pătrunzi în interiorul cetăţii aerul medieval te cuprinde rapid făcându-te să-ţi imaginezi cu uşurinţă poveşti istorice din acea perioadă crucială prin care a trecut poporul român.

Toate aceste amintiri lăsate de poporul român şi de domnitorii din secolele 14-17 reprezintă un adevărat tezaur ce ilustrează istoria ţărilor române.

12 comments
  1. omu faine poze no comment,dar arat ,istorie ,onoare chestii dastea nu ma pasioneaza numi plac si asa mai departe,dar pozele sunt foarte tari 😀 sincer .big up!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *