Ion Creangă a fost unul dintre cei mai renumiţi scriitori români rescunoscut datorită măiestriei basmelor, poveştilor şi povestirilor sale. Ion Creangă se încadrează în perioada marilor clasici ai literaturii române, creând astfel un tărâm al poveştilor ce a fost şi va fi prezent în copilăria fiecărei persoane.
Ion Creangă s-a născut pe 1 martie 1837 şi a decedat pe 31 decembrie 1889. Casa în care a copilărit şi în care s-a născut este astăzi casa sa memorială, atrăgând din ce în ce mai multe persoane ce vor să descopere locul în care Ion Creangă a avut parte de peripeţiile ce le-a transpus în operele sale.
Casa memorială a scriitorului se află în Humuleşti, un sat din aproprierea oraşului Târgu-Neamţ, şi este menţinută în forma sa de acum aroape 180 de ani. În interiorul casei se regăsesc obiecte din acea perioadă, obiecte autentice precum haine, tacâmuri, etc.
Lângă casa memorială se află parcul tematic în care sunt prezente sub o formă aproape reală majoritatea personajelor din operele sale.
Păşind în acest parc tematic simţi încă de la început că păşeşti într-un nou tărâm. Simţi că vulpea cea vicleană vrea să te atragă într-un joc, simţi frica din ochii iezilor ce îşi aşteaptă mama şi simţi bunăvoinţa mătuşii Mărioara care este pe punctul de a-l prinde pe Nică.
Acest tărâm al poveştilor este un loc pur şi simplu magic ce trebuie vizitat de fiecare persoană care încă mai doreşte să pătrundă pe meleagul copilăriei, pe meleagul faptelor al căror sfârşit este întotdeauna unul fericit.
23 comments
frumoase poze…
Dragos am o intrebare??
Daca mai pun ghiduri fotografice de pe site-ul tau pe site-ul meu si specific sursa e vreo problema
uitate pe blogul meu si daca iti convine cum am postat articolul luat de la tine cu aparatele compacte .
astept raspuns
http://eugenviorel.blogspot.com/
un site ce marita urmarit.. tine-o tot asa cu pozele foarte frumoase
Atat timp cat precizezi sursa nu am nicio problema. 🙂
@A.Dragos, Ok multumesc
mai era pe acolo acus 3 ani cand am fost eu si cocosul cu punguta de bani in cioc, mi s-a parut foarte tare:D
Da da, si acum era insa nu au iesit fotografiile chiar cum au trebuit si nu le-am pus pe toate. 🙂
Am fost acum ceva ani în urmă. Frumos, vechi și totuși îngrijit. Ai văzut fierul de călcat? Am și eu unu din ăla 😛
Da da, l-am vazut. 🙂 Si o cunostiinta are unul asemanator, vechi, foarte vechi! 🙂
am o propunere, si anume: scrie la fiecare fotografie pe care o faci si ce ai folosit: aparatx, obiectiv y, filtru z, setari w …. intelegi? 😀
xyzwabcd, si tot asa, nu ? 😀
Deci toate detaliile sa inteleg. Ok, voi incerca sa scriu de acum. 🙂
@A.Dragos,
Exact … ma rog, in limita bunului simt … dar pana la urma, tu ai si ghidurile, noi ne uitam pe ele, dar totodata incercam sa scoatem si pozele pe care tu le-ai facut … dar daca nu vedem setarile, si aparatura folosita… e mai greu
P.S.
Pune default sa nu fie bifata optiunea „Anunţă-mă dacă apar comentarii noi” … e nasoala, ca unu care face SPAM, si ar fi pacat.
Am reinstalat pluginul si se pare ca s-a „aranjat” singur sa raman bifat, modific acum. 🙂 Mersi!
Foarte faine pozele.
Btw, si eu as vrea sa ajung pe acolo. 😛
Foarte faine pozele și îmi place că s-a păstrat ca și acum câțiva ani când am trecut eu pe acolo. 🙂
OFF: De ce scrii atât de ”bolduit”? 😀 Nu știu cât de mult ajută asta…
Ingros in general cuvintele cheie. Multe persoane nu stau sa citeasca tot textul si daca citesc aceste cuvinte ingrosate deja pot intelege despre ce e vorba in mare in articol. 🙂
mie mi-au cerut vreo 30 si ceva de lei ca sa pot poza in interior. cand le-am zis ca le fac reclama asa au facut o mutra aia de acolo de zici ca vroiau sa-mi marea taxa cu inca 20 de lei. nu ne stim promova !
Au si ei deptate, daca tu nu dai bani ca ii promovezi, altul face la fel, altul poate ii fraiereste ei cu ce se mai aleg? 🙂 Intr-adevar ar trebui sa fie putin mai ingaduidor dar asta e politica lor.
apreciez pt ce faci si daca pe mine unu nuprea ma tenteaza casa lu creanga si etc…fiecare acuma cu cei place ,dar apreciez munca ta..btw sunt fain facute pozele ..pace:D
Mersi, ma bucur ca iti plac fotografiile! 🙂
Muzeul Memorial Ion Creanga
http://youtu.be/qVcaxSyEnes