De câțiva ani revin destul de des în zona Dobrogei și în Delta Dunării. Totul a pornit după ce în urmă cu 4 ani am făcut un tur de 2 zile, timp în care am ajuns și la mare, dar și la o mulțime de locuri minunate din zonă. Atât eu, cât și Oana, ne-am întors profund fermecați de tot ce am văzut. Ne-au atras cetățile impunătoare și modul în care unele dintre ele încă arată senzațional, drumurile întinse spre infinit și peisajele agricole superbe, dar și satele care încă-și păstrează suflul tradițional.
Am străbătut Dobrogea în lung și-n lat, iar delta încă o descoperim an de an, găsind de fiecare dată locuri care ne lasă fără cuvinte. Drumurile ne aduc tot mai des în zonă, asta și datorită prietenilor noștri, Alina și Alex Filip, care știu cum să facă să te îndrăgostești și mai tare de zonă.
De mai bine de un an ei s-au concentrat pe un vis devenit azi realitate. Casa Filip îi spune și e rezultatul unei munci imense, a unor idei foarte bine implementate, și a două suflete dedicate cu totul visuluri lor. Pe Alex îl cunosc de mulți ani. Ne-ați mai văzut implicați împreună în proiecte; Travelers of Bucharest, Bucharest City Guide și Bucharest City App sunt doar câteva dintre ele. Pot spune sigur că e unul dintre oamenii foarte atenți la detalii, care fac tot ce pot ca experiența oamenilor care intră în contact cu „produsul” să fie una memorabilă.
Așa a fost și primul meu contact cu Casa Filip, pe care am avut ocazia să o fotografiez zilele trecute. Am făcut cu ocazia asta și un mic experiment: pornind de la casă, care e situată în satul Sarichioi, am făcut un tur căutând locuri frumoase de fotografiat. În nici două ore am explorat satul, am vizitat Cetatea Enisala, dar și satele vecine: Visterna, Zebil, Enisala. Aproape de Sarichioi e și dealul cu cei mai frumoși bujori pe care i-am văzut până acum.
Un nou mod de a descoperi Dobrogea și Delta Dunării
Exact asta înseamnă cazarea „pe uscat”, în inima Dobrogei, la o aruncătură de băț de Delta Dunării. Dacă nu ești familiarizat cu zona, iată câteva repere pornind din satul Sarichioi:
- În aprox. 15 minute poți ajunge la Cetatea Enisala și în satele Enisala, Visterna, Zebil, Jurilovca – satele în sine sunt frumoase, dar și drumul până la ele e presărat cu peisaje fotogenice
- Din Jurilovca poți lua barca și în jumătate de oră ajungi la Gura Portiței, un colț de rai din zonă
- În 30 de minute din Sarichioi ajungi la Murighiol, de unde poți explora delta. La cerere, Alex oferă tururi de explorare atât a Dobrogei, cât și a deltei; detalii aici
- În o oră, o oră și jumătate poți ajunge la Cetatea Histria, Cheile Dobrogei ori la Cetatea Dinogeția
O altă parte bună? Din București ajungi la Sarichioi pe A2 & A4 apoi pe E87 în circa 3 ore.
Haide să vezi frumusețea casei și a detaliilor, care stau la baza entuziasmului meu, dar și câteva imagini surprinse în locurile de care spuneam mai sus.
Fotografii cu Casa Filip din Sarichioi, Tulcea
Iar acum trecem la sat și împrejurimi. La doar 2-300 de metri de casă e malul Lacului Razim, cel mai mare lac din țară. Răsăritul aici se vede absolut mi-nu-nat! Iată fotografiile.
Răsăritul în Sarichoi, pe Lacul Razim
Fotografii din satul Sarichioi
Fotografii din împrejurimi: Visterna, Zebil și Enisala
Bujorii pe care îi poți găsi la fiecare început de mai
Cetățile Dobrogene filmate din dronă
Vrei să vezi cum arată Dobrogea și Delta Dunării fotografiate din Dronă? Îți recomand să privești această galerie foto. Sigur te va încânta și sigur îți va da câteva imagini bune de wallpapere pe calculator sau telefon.
Închei prin a le ura Alinei și lui Alex succes din plin în drumul pe care au pornit. Cu siguranță Casa Filip va fi gazda unor experiențe memorabile!
1 comment