Era trecut de ora 1, azi-noapte, când mi-am zis că vreau să fotografiez iar picături de apă în cădere. Nu mai conta că mi se închideau ochii de somn. Îmi propusesem asta, așa că m-am apucat de treabă. Ad hoc, fără să am chiar tot ce-mi trebuie la îndemână, așa că am improvizat. Punga din care am picurat apa am legat-o de gâtul unei sticle de 2 litri de apă și așa am reușit să o fac să stea exact deasupra bolului.
Pentru fundal am folosit fotografii scoase la imprimantă. A3 sau A4, în funcție de cât de mult am vrut să prind din fundal. Iar pentru iluminare am folosit un singur bliț extern. În cadrele „de toamnă” i-am pus blițului un gel portocaliu ca să-mi ofere culorile de care aveam nevoie.
Așa că vă invit să vedeți fotografiile. Despre cum puteți realiza astfel de fotografii am făcut un ghid video pe care-l puteți vedea pe Blog de fotografie.
–
Începem cu un cadru alb-negru. Inițial cu un fundal gradual color, dar pe care l-am transformat în alb-negru în Lightroom unde m-am jucat cu fiecare canal de culoare în parte.
–
Continuăm cu un cadru de vară. Un cer cu nori albi, frumoși, pufoși. Un peisaj montan. Văzut printr-o picătură de apă în cădere.
–
Iar apoi continuăm cu trei „peisaje” de toamnă. Iată-le pe primele două.
–
Ultimul, cel de-al treilea, e format din mai multe fotografii. Vreo 6-7 la număr. Pe care le-am îmbinat apoi, manual, în Photoshop. Ce-a ieșit vedeți mai jos.
–
Toate fotografiile (în afară de cea pe verticală) sunt la rezoluție full HD, așa că dacă vreți să le folosiți drept wallpaper trebuie doar să le descărcați – Click dreapta – Save As.
–
Îmi era dor să fotografiez așa. Îmi aduc aminte de acum 3-4 ani când improvizam cu tot felul de lumini și becuri ca să obțin rezultate asemănătoare. Dar îmi plăcea și nu renunțam ușor. De fapt, nu renunțam deloc. 🙂
4 comments
Exista tehnologie de uz personal care sa poata realiza asemenea capodopere ???
Cu „tehnologie de uz personal” au și fost făcute. Uite aici cum. 🙂 http://blogdefotografie.ro/tutorial-video-cum-sa-fotografiezi-picaturile-de-apa-cadere/
Felicitari, Dragos! Se simte pasiunea pe care o pui in fiecare fotografie si tutorial. Cinste tie si multumesc pentru ponturi!
Mulțumesc frumos, Andi! 🙂 Facem schimb de ponturi, că eu îs continuu cu ochii pe sabucatarim.ro.