Noi fotografii din Zbor peste Transilvania

Jurnal de zbor - Aprilie

În urmă cu două săptămâni realizam cel mai lung zbor (de până acum) al proiectului Zbor peste Transilvania. Dorind să fotografiem Harghita și Covasna, am realizat un traseu de peste 400 de kilometri, zburând circa 3 ore în continuu. A fost un zbor extrem de reușit, un zbor care ne-a adus o serie de fotografii ce definesc cel mai bine regiunile mai sus menționate.

Fotografiile din zbor au fost realizate cu Nikon D700, un D-SLR FX de care m-am îndrăgostit încă din prima clipă. Deși nu e un model recent apărut, D700 se descurcă excelent din absolut toate punctele de vedere. Eu unul nu am cuvinte, ținând cont și de faptul că era prima oară când fotografiam din avion cu un FX. Și vă rog să mă credeți că nu exagerez în ceea ce zic. Iată câteva fotografii din cel de-al șaselea zbor.

Zbor peste Transilvania este un proiect inițiat de Dragoș Asaftei și kronfly.ro, cu sprijinul Petrom.

Jurnal de zbor – Aprilie

După o perioadă în care ploile și codurile galbene ne-au ținut la sol, vinerea aceasta a fost o zi superbă, exact tipul de zi de care aveam nevoie pentru un asemenea zbor! Înainte de a vă detalia zborul, vrem să vă spunem câteva cifre ale acestuia.

Jurnal de zbor - Aprilie

Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana se află în județul Harghita, în aproprierea orașului Tușnad. Este așezat pe fundul craterului vulcanului stins denumit Ciomatu, aparținând masivului vulcanic Puciosu.

Lacul Sfânta Ana

Barajul Zetea

Barajul Zetea se află în județul Harghita la circa 20 de kilometri de Odorheiu-Secuiesc. Este un baraj realizat pe râul Târnava Mare, având rolul unui lac de acumulare, combatând inundațiile și folosind pentru realizarea energiei hidroelectrice.

Barajul Zetea

Odorheiu-Secuiesc

Odorheiu-Secuiesc este un oraș din inima Harghitei, datând încă din anul 1301 sub numele de Udurod, indicând faptul că executorul secuilor își avea aici sediul. Orașul a fost gazda primei diete a secuilor din Transilvania în anul 1357.

Odorheiu-Secuiesc

Sfântu Gheorghe

Sfântu Gheorghe este reședința județului Covasna situat fiind pe ambele maluri ale râului Olt din depresiunea cu același nume. Prima atestare documentară a orașului datează din anul 1332, însă dovezi arheologice recente sugerează prezența vieții și a așezării încă din perioada neoliticului.

Sfântu Gheorghe

Sate din Harghita

Cel de-al 6-lea zbor al proiectului (Jurnal de zbor – Aprilie) ne-a adus deasupra Harghitei și Covasnei, așa cum vă ziceam. Și ne-a adus într-un context cu totul și cu totul special datorită orei la care decolasem. Lumina caldă a apusului ne-a fost alături pe toată durata zborului și am reușit să ne folosim de ea în cele mai bune moduri posibile.

Sate din Harghita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *