De la începutul anului am început să public, în fiecare lună, câte un fotoreportaj pe nikonisti.ro, site-ul ce reprezintă comunitatea nikoniștilor din România și brandul Nikon în sine. Voi înșira mai jos toate fotoreportajele publicate până acum. Mă bucur tare mult că v-au plăcut fotoreportajele, văzând acest lucru din feedback-ul primit!
Nu e ușor să realizezi un fotoreportaj, însă e foarte, foarte plăcut! E destul de mult de muncă. De la documentare până la fotografierea în sine, procesarea și scrierea textului final e o cale destul de lungă, dar e fericirea de după compensează… totul!
Click pe titlul fotoreportajului pentru a vedea în întregime, atât textul cât și fotografiile!
Olăritul: un meștesug aparte
Olaritul este un mestesug regasit pe teritoriul Romaniei inca din epoca neolitica, fiind principala metoda de realizare a unor vase si ustensile din perioada respectiva. In Transilvania, zona Corundului este probabil una dintre cele mai mari zone in care se practica acest mestesug, existand sute de familii a caror traditie de creare a obiectelor ceramice se mosteneste si acum.
Pâinea din Ardeal
Painea din Ardeal este renumita pentru marimea si gustul sau aparte. Dar v-ati gandit vreodata in ce fel este produsa? Fotografiile urmatoare sunt realizate intr-o brutarie din orasul Odorheiu-Secuiesc. Am avut ocazia sa surprind intregul procedeu de realizare a unei paini, de la framantarea aluatului pana la incarcarea carucioarelor speciale cu painea aburinda ce pleaca spre magazine.
Clipe ale unei copilării triste
Mi-am propus acum ceva vreme sa realizez un fotoreportaj intr-un sat din Harghita in care sa documentez viata oamenilor simpli din aceasta zona. Zis si facut. Am plecat intr-o prima calatorie prin satul cu pricina cautand subiecte. Mergand la pas pe ulitele innoroiate de inceputul timid de primavara, am zarit peste un gard din scanduri neregulate, puse parca de-a valma, un copil care statea trist si stingher in fata unei case saracacioase.
7 zile in Bucovina și Maramureș
In ultimii ani, foarte multi romani doresc sa evadeze si sa petreaca vacantele peste hotare, fiind convinsi ca in Romania nu mai au nimic frumos de vazut. Cu siguranta se inseala. Zonele Maramuresului si a Bucovinei reprezinta, probabil, unele dintre cele mai spectaculoase zone ale Romaniei, dupa cum vom incerca sa va demonstram in cele ce urmeaza. Am putut gasi aici ordine, oameni deschisi, respectarea traditiilor si, nu in ultimul rand, un aer primitor ce te imbie sa revii ori de cate ori ai ocazia.
Salina Praid
Desi locuiesc de mai bine de 15 de ani la 40 de kilometri de Salina Praid, ori de cate ori vin sa o vizitez raman tot mai surprins si totodata fericit de rapiditatea cu care se dezvolta complexul turistic din interiorul acesteia. Poate pare greu de crezut, insa in salina pot fi regasite aproape toate facilitatile de la suprafata; internet wireless, restaurant, cafenea, biserica, expozitii, crama de vin, locuri de joaca etc. Salina de la Praid devine astfel un alt oras subteran care reuseste sa evolueze in fiecare an.
Excursie in inima Masivului Ceahlău
De foarte mult timp imi doresc sa urc pe Masivul Ceahlau. Totul a pornit de la povestile tatalui meu despre perioada in care el, cu cativa amici, a urcat pe Muntele Ceahlau, pana pe Varful Toaca, in urma cu peste 20 de ani. De atunci lucrurile s-au mai schimbat, insa frumusetea muntelui e aceeasi. M-am hotarat astfel sa repet calatoria si, impreuna cu inca doi prieteni, am pornit catre Ceahlau, urmand traseul Odorheiu-Secuiesc – Cheile Bicazului – Izvorul Muntelui.
1 comment
ce fain e la salina praid….love that place