În urmă cu două zile am început proiectul ”Zbor peste Transilvania”, fotografiind din zbor zona Brașovului, o zonă foarte frumoasă aflată la baza unor munți care îi oferă acesteia un aer cu adevărat special. Veți vedea acest lucru și în articolele următoare, însă înainte vă voi prezenta o altă zonă, cea a Râșnovului.
Râșnov este un oraș din județul Brașov atestat încă din anul 1331. Importanța istorică a orașului este transpusă astăzi prin Cetatea Râșnovului, o construcție țărănească așezată pe dealul de la marginea orașului. Cei ce vizitează acesastă cetate se vor întâlni inevitabil cu o priveliște superbă asupra întregii zone.
Iată o scurtă descriere a cetății din Râșnov regăsită într-un articol oficial:
Traseul zidurilor este neregulat, din cauza terenului accidentat de la marginea culmei dealului pe care îl înconjoară, fapt care imprimă zidurilor cetății profilul unei masive centuri zimțate. Complexul cetății țărănești a Râșnovului cuprinde două curți: una exterioară, în fața zidului estic al cetății, mărginită de un zid fortificat și dotat cu un turn pătrat denumit „turnul vechi”; una interioară, înconjurată de zidurile și turnurile cetății.
Curtea exterioară, situată în partea estecă a cetății, servea pentru adăpostirea vitelor, constituind în același timp și un avanpost întărit pentru apărarea cetății. Ca și alte monumente istorice, și Cetatea Râșnovului are legendele sale. Cea mai interesantă fiind legată de fântana din incinta cetății, adâncă de 146 de metri, construită în decurs de 17 ani, între ani 1623 – 1640 de doi prizonieri turci, fiind asigurați ca vor fi lăsați să plece în caz că vor reuși să termine fântâna. Prin această fântână locuitorii nu au mai fost obligați să se alimenteze cu apă din afară, putând face față astfel mult timp năvălitorilor.
În fotografiile de mai jos veți putea regăsi Cetatea Râșnovului, Râșnovul, Cheile Râșnovului și o mare parte din împrejurimi. Urmăriți în continuare proiectul șiv eți putea vedea Munții Bucegi, Munții Caraiman, Vf. Omu și mai multe fotografii din zona Brașovului.
Proiectul ”Zbor peste Transilvania” este realizat de mine, Dragoș Asaftei împreună cu Kronfly.ro și Călin Manea, și poate fi urmărit prin RSS feed, aici pe blog sau pe rețelele de socializate, Twitter, Facebook și Google+.
28 comments
Ma si miram cine survola cetatea.
Serios? 🙂
bra-vo !
Mul-țu-mesc!! 😀
foarte frumoase pozele.La Rasnov am fost si eu f recent si e o adevarata bijuterie istorica.
Așa e, merci Vali!
Cu placere Dragos!
Salut, de curiozitate intreb, de ce au toate o tenta verzuie si par spalacite?
Salut! Nu sunt spălăcite, nici nu par. Asta mi s-a părut tonarea perfectă pentru momentul, zona respectivă.
Dragost ai folosit obiectivul 28-300 nikor?
Nu, 18-55 și 55-200. Era perfect dacă aveam 28-300-le. 🙂
Cum de nu ai avut obiectivul respectiv?
Ăla era doar în teste. 🙂
nasol:P
Foarte frumos. Cred ca m-am indragostit de acest proiect 😀
Stai să vezi ce urmează! 😀
Transalpina şi Transfăgărăşanul! Trebuie neapărat şi pe acolo un zbor 😀
Sperăm că urmează! 🙂
acea tenta verzuie ai obtinut-o prin prelucrare sau direct din aparat?
Prelucrare. 🙂
Superbe fotografiile Dragos, felicitari !
Rasnovul e superb, de acolo de sus se vede si mai frumos !
Mulțumesc, Adi! 🙂
foarte foarte frumoase pozele. reusite de-a dreptul 🙂 multumesc.prin intermediul tau vedem si noi frumusetile astea de la inaltime:) felicitari!
Mulțumesc frumos, mă bucur că am reușit să realizez acest lucru! 🙂
superbe imaginile si cetatea, felicitari
Mulțumesc, Adina!