… sau cel puțin așa îmi place să cred. Copilăria e acea perioadă care, pentru fiecare dintre noi, înseamnă extrem de mult. În copilărie avem puterea de a fi oricine ne dorim și de a-i face pe cei din jurul nostru să înțeleagă acest lucru. Pe măsura trecerii anilor nu mai putem fi orice, iar cei din jurul nostru nu mai înțeleg chiar fiecare faptă a noastră.
Scriam acum câțiva ani în cadrul unui articol cu câteva portrete ale unor copii că somnul rațiunii este copilăria. Astfel, eu asociez copilăria cu anii aceia în care acționăm după instinct și nu rațional. Acei ani în care…
Era într-o zi de vară în urmă cu peste 10 ani. Eram în fața blocului cu câțiva prieteni și găsisem la subsol o cameră mare, dar abandonată, pe care ne-am hotărât să o facem casa noastră. Am mers, am făcut curat, am mai luat câte ceva de acasă, am aranjat tot ce aveam acolo, iar ”casa noastră” arăta superb. Sau cel puțin așa ni se părea nouă.
Dorindu-ne să o facem și mai frumoasă, am cumpărat câteva becuri pe care le-am montat în suporturile pe care le găsisem acolo și, ca să fim în siguranță, am cumpărat un lacăt. Câteva zile mergeam în fiecare după-masă acolo și stăteam toți cei care am muncit la ”casa noastră”. Asta până într-o zi în care persoana care se ocupa de acel loc ne-a prins și ne-a dat afară.
Din fericire ne-au dat afară din acea casă, însă am avut în continuare căminul nostru, al fiecăruia, și viața pe care o trăim cu cel mai mare entuziasm. Noi am avut unde și cum să revenim (chiar dacă nu era o plecare definitivă, ci o joacă). Din păcate sunt alți copii al căror cămin e spitalul și, de cele mai multe ori, nu ajung să se bucure de minunile pe care le oferă copilăria.
Biochefarm s-a implicat astfel în campania ”Fiecare copil contează” inițiată de asociația Salvați Copiii și, alături de NUK România (pe care-i puteți găsi și pe Twitter), a inscripționat toate suzetele NUK cu logo-ul Salvați Copiii, donând un procent din contravaloarea fiecărei suzete vândute. E un gest dem de apreciat!
Probabil că mulți încercăm să evităm să ne gândim la acest lucru, însă sunt enorm de mulți copii în țara noastră pentru care copilăria nu înseamnă joacă, ci înseamnă o cameră de spital sau mai rău. Veți vedea mai jos câteva fotografii cu copii care au norocul unei copilării frumoase și un clip realizat într-un parc în care zâmbetele copiiilor alungau fiecare norișor. Haideți să le oferim această șansă tuturor copiilor! : -)