De multe ori când vreau să gătesc ceva arunc un ochi pe blogul lui. Uneori mă apuc imediat cum văd o reţetă nouă care-mi atrage atenția. Nu gătesc foarte mult, deși mi-ar plăcea, dar de fiecare dată când vreau să încerc ceva ce n-am mai făcut până atunci mă uit pe blogul lui. Motivele sunt două și-s simple, dar cu importanță mare. Rețetele sunt explicate atât de simplu, încât n-ai cum să nu le nimerești. Și pe lângă asta, probabil cel mai important, găsești o gamă vastă de rețete. De la cele simple și ușor de făcut și până la altele mai complexe, în funcție de ce-ai de gând să încerci. După o rețetă publicată de el am făcut și primele mele gogoși. 🙂
Este vorba de Adi Hădean, care se ține în continuu de lucruri frumoase. Ultimul dintre ele este proiectul Taste of Romania lansat în cadrul campaniei Vodafone Firsts. Campanie globală, #Firsts dă șansa îndeplinirii viselor sau dorințelor pentru prima oară. Puteți vedea în acest clip povestea câtorva #First-uri.
Taste of Romania este primul #First românesc, iar scopul lui este să străbată țara pas cu pas și să povestească experiențele culinare autentice pe care le întâlnește, totul concretizându-se sub forma unei aplicație mobile dedicate atât românilor, cât și turiștilor străini. Așa cum spunea Adi la evenimentul de aseară, poți trece în la noi țară printr-o mulțime de experiențe culinare pe care nu le întâlnești în altă parte. Povestea că undeva prin Medgidia a găsit cele mai bune baclavale făcute de niște oameni la ei acasă și pe care le vindeau la geam turiștilor. Sau undeva în Ardeal a găsit cel mai bun gulyaș de oaie.
Sunt multe astfel de locuri în care poți ajunge, dar mai întâi trebuie să știi de ele. Și tocmai asta ne va povesti prin proiectul Taste of România. Eu unul abia aștept să văd primele materiale, deși sunt convins că o să mi se facă o poftă grozavă mai apoi.
Dacă aveți vreo idee, vreun proiect în cap care să însemne un #First în ceva anume vă puteți înscrie până în octombrie pe firsts.com. Merită să încercați! Până atunci eu vă las cu un fotoreportaj de la evenimentul de aseară. Felicitări, Adi! 🙂
2 comments
Dragos, noi nu avem decat putine lucruri autentice. Am fost la un pas sa fim asimilati de alte natii si si-au pus amprenta in cultura si in farfurie incat …baclavaua e turceasca si gulasul e ..unguresc. Nu mai e the taste of Romania , e the taste of „near” Romania. Comentam si pe blogul lui acelasi lucru. Activez in alimentatie, nutritie si cu mana pe inima pot spune ca nu prea avem lucruri romanesti din nascarea noastra ca neam cu care sa ne mandrim. Mamaliga nu e a noastra, sarmalele si baclavaua poarta turban, salata boeuf e de pe alte meleaguri.. Zeama de pui o are orice stat slav.
Braza de burduf e mai autentica ca tehnica de realizare. in rest …of, calorii multe si sos..